Figyelem! Ez az oldal a 2017-es Tanulófesztivál eseményeit tartalmazza!
Az aktuális oldal a ptf.ckh.hu címen érhető el.

Az Uránvárosi Hangösvény megnyitója

2017. szeptember 15., péntek 10.00 - 11.00
Program szervezője: 
Program helyszíne: 

Az elmúlt évben ünnepeltük Uránváros építésének 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Pécsi Kulturális Központ úgy gondolta, hogy modern eszközökkel állít emléket a különleges városrésznek. A suIT Solutions Kft. által, részben pécsi szakemberekkel fejlesztett GuideNow okostelefonos alkalmazást adaptáltuk a helyi, szabadtéri igényekhez. A történeti és építészeti tartalmat Kiss Eszter, településmérnök készítette.

Nincs is másra szükség, mint egy okostelefonra, amelyre az ingyenes app.-ot letöltve, a Pécsi Kulturális Központtól indulva, az érdeklődő máris körbesétálhat a hangösvényen. Közben fotók, leírás, és hangos szöveg mesél a látnivalókról, vezet körbe az ajánlott útvonalon.

Az URÁNVÁROSI HANGÖSVÉNY 2017. szeptember 15-én 10.00-kor nyílik a Pécsi Kulturális Központ székhelyén (Dr. Veress E. u. 6.). Az ünnepélyes megnyitón a Pécsi Városnéző Kisvonattal járjuk körbe a területet. Közben az uránvárosi iskolákból érkező tanulóknak nem tiltjuk, hanem egyenesen bíztatjuk az okostelefon használatát.

Megnyitónkkal részt veszünk az I. Pécsi Tanuló Fesztivál programjában.