Figyelem! Ez az oldal a 2017-es Tanulófesztivál eseményeit tartalmazza!
Az aktuális oldal a ptf.ckh.hu címen érhető el.

Rhythm Against Racism koncert

2017. szeptember 16., szombat 17.00 - 22.00
Program szervezője: 

A „Rhythm Against Racism –  Zenével a Rasszizmus Ellen” koncert a tolerancia és széleslátókörűség fontosságára hívja fel a figyelmet az élő zene segítségével. Hazai és külföldi hangszeres és elektronikus formációk kapnak színpadot a Pécs City Karnevál és a Tanuló város Fesztivál (Learning City Festival) keretében, hogy együtt ünnepelhessük a zene és a különböző kultúrák találkozását, közösen fellépve az előítéletek, a faji megkülönböztetéssel szemben.

Pécs történelmében meghatározó szerepet játszott a nemzetiségek és a különböző kultúrák együttélése. Közvetetten ez is szerepet játszott abban, hogy a város és az egyetem munkáját az UNESCO idén a „Learning City - Tanuló Város” díjjal jutalmazta.

A Pécs City Karnevál 2017 "Rhythm Against Rasism – Nagyszínpad" programját a magyar és külföldi fiatal zenészekből álló pécsi közösség, a Pécs Music Society állította össze. A program Pécs kulturális sokszínűségét tükrözi: a Kuenta i Tambú amszterdami zenekar egy karibi sziget, Curaçao ritmusaival tölti meg a Széchenyi teret, és fellép a PTE Hangja 2017 címét elnyert madagaszkári származású Mino Rabenjafimanantsoa is a Shef Mino and the Pounds zenekarral, melynek tagjai a PTE nemzetközi és magyar hallgatói. A koncert a PTE 650 Jubileum és Zsolnay Örökségkezelő Nkft segítségével valósul meg.

Rhytm Against Racism - Nagyszínpad programja

12:00-15:00         DJ Bandit

                             Happy Street Gang

                             PTE Brass Band

                             Shef Mino and the Pounds (feat: Mino Raenjafimanansoa)

                             DJ Bandit

20:00-21:10         Kuenta i Tambu (NL)

21:20-22:20         Jamz Supernova (UK)

22:20-23:00         Saverne feat. EYE D (UK)